Ihastuin Ullan tekemään ruusu-lihakakkuun niin paljon, että halusin tehdä tyttären synttäreille samannäköisen. Ulkonäkö on siis "kopsattu" Ullalta, mutta varsinainen voileipäkakun ohje on Marielta. Tein muuten ihan ohjeen mukaan, mutta kalkkunan vaihdoin kinkkuun ja jätin joitakin aineita pois (lähinnä mausteita).
Kakku oli tosi hyvää. Tuo itse tehty leipä oli erityisen hyvää, siitä tuli jo paistovaiheessa niin ihana tuoksu.

814316.jpg

Ruusu-voileipäkakku

Leipä:
0,75 dl vettä
2 dl maitoa
1/2 dl ruokaöljyä
1 pss kuivahiivaa
n 6 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl kuivattua sipulirouhetta
1-2 rkl pizzamaustetta
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria

Mittaa vesi ja maito kulhoon ja kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja kuivahiiva. Lisää öljy ja mausteet. Lisää jauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min.
Kumoa taikina pöydälle, johon on siroteltu jauhoja ja  vaivaa vielä hetki.  Kaada taikina voideltuun pyöreään kakkuvuokaan ja taputtele huolellisesti ja tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 min.
Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 25 min. Anna jäähtyä muutama minuutti, pyöräytä tarvittaessa vuoan reunan ympäri veitsellä tai lastalla ja kumoa leipä jäähtymään.

Täyte:
1 pss kinkkusuikaleita
2 dl kuohukermaa
1 maustekurkku (laitoin valmiita kuutioita)
1 punainen paprika
1 prk (250 g) raejuustoa
1 prk rahkaa
100 g pippuri tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
5 cm pätkä sinappia
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
Kostutukseen maitoa

Kuorrute/koristelu
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea
paprikajauhetta
kinkkusiivuja
lehtisalaattia (yhtä tai kahta lajia)
herneenversoja
 

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon raejuusto ja rahka. Pilko paprika ja maustekurkku kuutioiksi ja kaada joukkoon. Lisää mausteet, sinappi ja sitruunamehu.

Leikkaa leipä kolmeen kerrokseen. Kostuta pohja maidolla ja levitä puolet täytteestä ja puolet kinkkurouheesta pohjalle. Tee toinen kerros samoin ja laita kansikerros päälle ja kostuta. Laita leipä täytettynä ja kelmuun käärittynä takaisin vuokaan , kevyt paino päälle ja yöksi tai  muutamaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuusto ja creme fraiche ja mausta se paprikajauheella. Levitä seos kakun päälle tasaisesti.
Leikkaa kinkkusiivut puoliksi ja taittele niistä ruusuja. Laita kinkkuruusuja ja lehtisalaatista revittyjä paloja vierekkäin kakun pintaan, niin että koko kakku peittyy. Laita reunoille herneenversoja.