Siivouksen lomassa pitää välillä tulla blogissakin käymään
Tämän raparperihyydykekakun tein, kun keitin synttärikahvit vanhemmille ja sisaruksilleni alkukuusta.
Tällä kertaa vaihdoin tuorejuuston rahkaan ja jätin valkosuklaan kokonaan pois. Hyvää oli näinkin, erittäin raikasta. Laitanpa nyt ohjeenkin vielä tähän, alkuperäinen, suklaata sisältävä ohjehan löytyy tästä klikkaamalla.
Rahkainen raparperihyydykekakku
Pohja:
200 g keksejä, esim digestive tai suklaapisara
75 g sulaa rasvaa
Täyte:
1 prk flora vispiä
1 prk rahkaa (taisin kyllä laittaa melkein 2 prk...)
noin 4-5 vartta raparperia
2-3 dl vettä
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Kiille:
Raparperien keitinliemi
3 liivatelehteä
(vihreää elintarvikeväriä)
Murskaa keksit esim tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.
Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.
Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka raparperien keitinlientä ja sulata siihen liivatteet. Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.
Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keivinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon, lisää vihreää väriä, jos haluat kiilteestä kauniin vihreää ja kaada koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua.
Tässä vaiheessa toivotan kaikille
Oikein Hyvää Juhannusta!!!
Tarpeeksi vaan vaatetta ylle, jotta tarkenee grillailla tässä suomen vaihtelevassa suvessa
Kommentit